Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 2018



Σάββατο του Λαζάρου 2018. Οι μαθητές της Λέσχης Φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς μαζί με μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κηφισιάς μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας, ξεκινήσαμε για μια ακόμη πολυήμερη εξόρμηση. Αυτή τη φορά για την Δυτική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία. Παρέα μας οι γονείς μας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Προγράμματος  κ. Ζαμενόπουλος  Παύλος.
Η περιπλάνησή μας ξεκίνησε φωτογραφίζοντας τα Μετέωρα.  Για δύο ημέρες έχοντας έδρα την πόλη της Καστοριάς περπατήσαμε  στις Πρέσπες, τον Άγιο Γερμανό, τους ακριτικούς Ψαράδες και τον Άγιο Αχίλλειο. Διαβήκαμε τα στενοσόκακα στο πανέμορφο Ντολτσό και ανάψαμε το κεράκι μας στην Παναγιά την Μαυριώτισσα.
Όταν πήραμε το δρόμο για την επιστροφή, επισκεφτήκαμε τις καλύβες του προϊστορικού λιμναίου οικισμού του Δισπηλιού. Φωτογραφήσαμε από τα πλακόστρωτα σοκάκια του, το γραφικό Νυμφαίο, που μας οδήγησαν στον Αρκτούρο και τις αρκούδες. Μας μάγεψε το Βαρόσι  και «βραχήκαμε» από τους καταρράκτες της Έδεσσας.
Την τελευταία βραδιά μας φιλοξένησε η παραλία Λιτοχώρου, για να μας ελευθερώσει την ημέρα της επιστροφής η μαγευτική θέα από το ενετικό Κάστρο του Πλαταμώνα με όλο το Θερμαϊκό στα πόδια μας. Σκαρφαλώσαμε στην πλαγιά του Ολύμπου στον Παλιό Παντελεήμονα. Μετά από ξεκούραση κάτω από τα γέρικα πλατάνια της πλατείας και την ευλογία της Αγίας Παρασκευής στο εκκλησάκι των Τεμπών,  επιστρέψαμε στη Κηφισιά με την γλυκιά θλίψη του ότι κάτι ωραίο τελείωσε.
Το φυσικό κάλλος και ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής μας γέμισαν με επιθυμία για περιπέτεια και οι εναλλαγές των τοπίων με ενθουσιασμό και θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Το φωτογραφικό υλικό της εμπειρίας μας αυτής, θα σας το παρουσιάσουμε  στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2018, στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου